Arama
Arama Sonuçları
Afacan'dan dikkat çeken çıkış!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün gerçekleştirilen seminere hiçbir sendikanın çağrılmayacağı söylense de Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktar'ın katılması tepki çekti. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nedim Afacan, konuya ilişkin; "Hoca efendi şehrin yetkili sendikasını bilmemektedir. Milli Eğitim yetkilileri adil ve ahlaklı davranmamıştır" dedi.
"Birçok son birbirine benzer"
Türk Eğitim Sen Kastamonu İl Temsilcisi Nedim Afacan, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu'na Kastamonu'ya hizmetleri için teşekkür ederek yeni İl Müdürü Hasan Gümüş'e hayırlı olsun dedi. Afacan açıklamasında; "Çok ciddi bir emek harcayarak ilimizdeki birçok okulumuzun yeniden imarında başarılı bir süreç yöneten Cengiz Bahçacıoğlu, uzun bir hizmet süresi ile ilimize hizmet etti, sağ olsun. İlginç olan alınması sonrası tek cümle söylemeyenlere, tek cümle söyleyim birçok son birbirine benzer, selam verecek adam bulamazsınız" dedi.
"Aynı şevk ve azimle bismillah"
Türk Eğitim Sen Kastamonu İl Temsilcisi Nedim Afacan, Türkiye Kamu Sen Kastamonu İl Temsilcisi olarak görevlendirildi.
"Kastamonu’muzun eğitim çalışanları bizi yanıltmadı"
Türk Eğitim Sen Kastamonu'da eğitim alanında 2023 yılının yetkili sendikası oldu. Afacan açıklamasında; "Güvendiğimiz Kastamonu’muzun eğitim çalışanları bizi yanıltmadı 'Yetki Türk Eğitim Sen’de olmalı; çünkü biz sendikamıza güveniyoruz' dedi. Teşekkür ederiz. Biz kocaman bir aileyiz; bazen aile içi kırgınlıklar olsa da çözmesini camiamızı güçlü kılacak iradeyi göstermesini biliriz" ifadelerine yer verdi.
“Tek beklentimiz, hakkımız olanı almak!”
Türk Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanlığından banka promosyonları hakkında açıklama geldi.
'Yetki ve güç sarhoşu olmayacağız'
Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince her yıl 15 Mayıs tarihinde tüm iş kollarında yetkili sendika belirleme çalışmaları, bu yıl da yapıldı. Bu çerçevede İlimizde eğitim kolunda yetkili sendika Türk Eğitim Sen oldu. Merkez'de ve 14 ilçede yetkili sendika konumuna gelen Türk Eğitim-Sen'de Şube Başkanı Nedim Afacan, açıklamalarda bulundu.
‘Hayaller yüzde 40, gerçekler yüzde 5!’
Enflasyon karşısında eriyen memur maaşlarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
“Sonuç alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz”
Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve ekonomik kayıplarının telafisi için Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde eylem gerçekleştirdi.
Afacan, güven tazeledi
TÜRK EĞİTİM SEN KASTAMONU ŞUBESİ 7’NCİ OLAĞAN GENEL KURUL KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ